Меркель перед самітом G20 застерегла від ізоляціонізму та протекціонізму

Меркель перед самітом G20 застерегла від ізоляціонізму та протекціонізму

Укрінформ
Канцлер Німеччини Ангела Меркель застерегла світових лідерів від політики "ізоляціонізму та протекціонізму". 

Про це вона заявила сьогодні під час виступу в Бундестазі, повідомляє DW

"Хто вважає, що зможе вирішити проблеми цього світу за допомогою ізоляціонізму та протекціонізму, той перебуває у величезній омані", - зазначила Меркель. 

За її словами, такі виклики сучасності, як боротьба проти тероризму, запобігання кліматичним змінам на планеті та усунення причин виникнення потоків біженців у конфліктних зонах, неможливо подолати закриттям національних кордонів.

Німецький канцлер наголосила, що лише спільними зусиллями "вдасться знайти правильні відповіді на основні питання нашого часу".

Меркель наголосила, що Паризька кліматична угода, попри рішення Сполучених Штатів Америки про вихід із неї, є "незворотною" та не може бути предметом для обговорення. За її словами, Європейський Союз налаштований "як ніколи рішуче", щоб домогтися успішного виконання цієї угоди, яку Меркель під час свого виступу охарактеризувала як "екзистенціальний виклик" для людства.

Вона зазначила, що Паризька угода буде однією з ключових тем під час саміту G20 у Гамбурзі, та спрогнозувала, що переговори не будуть легкими - з огляду на вихід з угоди Вашингтона.

"Ми не можемо очікувати на легкі обговорення питання клімату під час саміту G20. Наші розбіжності зі США є чіткими", - зазначила Меркель, пообіцявши, що як господиня саміту очолить переговори з метою визначити подальші цілі в рамках Паризької угоди.

Канцлер ФРН також повідомила, що погодила із президентом Франції Еммануелем Макроном середньостроковий план, спрямований на поглиблення співпраці в рамках ЄС, зокрема серед країн єврозони. Меркель зауважила, що рамки цієї співпраці мають збалансувати ризики та відповідальність її учасників. За її словами, співпраця між Німеччиною та Францією є "визначальною" для майбутнього Європи, а справи у ФРН можуть іти добре доти, поки вони йдуть добре у всієї Європи, вважає Меркель.

Вона також запевнила, що 27 держав-членів ЄС добре підготувались до переговорів із Великою Британією щодо її виходу зі складу блоку, а також наголосила, що єдність Європи більша, ніж можна вважати.

Крім того, Меркель висловилась за те, щоб Європа взяла на себе більшу відповідальність у політиці сфері безпеки, зокрема, у боротьбі з тероризмом.

Як відомо, 7-8 липня у Гамбурзі відбудеться саміт "Великої двадцятки".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-