Мігранти роблять міста різноманітнішими - МОМ

Мігранти роблять міста різноманітнішими - МОМ

Укрінформ
Міжнародна організація міграції підрахувала, що три чверті мігрантів живуть у містах і вносять великий вклад у справу урбанізації.

Про це заявив генеральний директор МОМ Вільям Лейсі Свінг, виступаючи в Берліні на Всесвітньому форумі мерів міст з питань мобільності, міграції та розвитку людини «Міжнародне і регіональне співробітництво, міграція і розвиток», передає кореспондент Укрінформу в ФРН.

«Міграція по суті є міською справою. Міграція приносить в міста як виклики, так і можливості. Партнерство та обмін передовим досвідом - це шлях вперед», - основні тези виступу голови МОМ.

Він зазначив, що щонайменше три чверті мігрантів, і це за скромними підрахунками, живуть в містах і що майже кожен п'ятий з них проживає в 20 найбільших містах світу, включаючи Сідней, Лондон і Нью-Йорк. У цих мегаполісах мігранти становлять понад третину населення.

Свінг закликав делегатів залучати мігрантів та їх громади в якості ключових гравців у зусиллях зі створення згуртованих і процвітаючих суспільств, нагадавши при цьому, що міграція веде до зростання урбанізації по всій планеті, робить міста різноманітнішими .

"Мігранти не просто використовують переваги, які можуть запропонувати міста. Вони є активними учасниками розвитку міст", - підкреслив він.

Генеральний директор Агентства ООН з міграції також зауважив, що збільшення великомасштабної міграції в міські центри – неминучість через стійку глобальну демографію, в тому числі старіння населення більш багатих країн, які приваблюють людей з країн з повільним і нерівномірним економічним зростанням. Це відбувається в регіонах із зростаючою економікою, а не тільки в місцях, де виникають гуманітарні кризи через насильство та стихійні лиха.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-