У США спростували чутки навколо реагування на можливу хіматаку в Сирії

У США спростували чутки навколо реагування на можливу хіматаку в Сирії

Укрінформ
У адміністрації Білого дому підтвердили, що інформацією про підготовку режиму Асада до можливої нової хімічної атаки проти цивільних сирійців володіли всі профільні міністерства й відомства, залучені до реакції США у відповідь на ситуацію.

Про це, як повідомило американське видання Politico, поінформувало у вівторок авторитетне джерело у Білому домі. 

"У відповідь на декілька запитів щодо заяви по Сирії, опублікованої минулої ночі, ми хочемо пояснити, що всі відповідні установи, включаючи Державний департамент, Міністерство оборони, ЦРУ та Офіс директора Національної розвідки, були залучені до цього процесу з самого початку", - зауважив чиновник Білого дому. 

Він підкреслив, що анонімні витоки про начебто непоінформованість цих відомств є хибними.

Тим часом, у вівторок із заявою щодо ситуації в Сирії виступив Пентагон. Зокрема, речник оборонного відомства США Джефф Девіс підтвердив, що американська розвідка має дані про "активну підготовку" сил Асада до можливої хімічної атаки.

Крім того, постійний представник США при ООН Ніккі Гейлі у вівторок розмістила заяву на офіційній сторінці в Тwitter з цього приводу. "У будь-яких подальших атаках на сирійський народ будуть звинувачені Асад, а також Росія та Іран, які підтримують вбивства власних людей", - підкреслила американський представник. 

Як повідомляв Укрінформ, в ніч проти вівторка офіс речника Білого дому зробив заяву,  що "Сполучені Штати виявили потенційну підготовку режиму Асада до ще однієї атаки із застосуванням хімічної зброї, що може спричинити масові вбивства цивільних, включаючи невинних дітей". При цьому вказувалося, що дії сирійського режиму є подібними до тих, що відбувалися під час підготовки хімічної атаки у квітні цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-