США виявили ознаки підготовки Асада до застосування хімзброї

США виявили ознаки підготовки Асада до застосування хімзброї

Укрінформ
Офіційний Вашингтон попередив сирійський уряд Башара Асада щодо неприпустимості його дій, які мають ознаки підготовки до хімічного нападу на цивільних, пригрозивши "дорогою ціною" для самого режиму і його війська.

Про це йдеться в офіційній заяві речника Білого дому Шона Спайсера, терміново оприлюдненій в ніч на вівторок, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати виявили потенційну підготовку режиму Асада до ще однієї атаки із застосуванням хімічної зброї, що може спричинити масові вбивства цивільних, включаючи невинних дітей", - наголошується в заяві.

При цьому підкреслюється, що активність урядових сил Сирії є подібною до тої, що мала місце перед хімічною атакою 4 квітня цього року.

"Як ми заявляли раніше, Сполучені Штати Америки перебувають у Сирії з метою ліквідації ІДІЛ. Однак, якщо Асад проведе ще один смертельний напад із застосуванням хімічної зброї, він і його військові дорого заплатять за це", - наголошується в заяві офіційного Вашингтона.

Як раніше повідомляло агентство, Москва заявила про припинення співробітництва зі США через знищення сирійського літака в повітряному просторі цієї країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-