Трамп назвав

Трамп назвав "чистою перемогою" рішення Верховного суду щодо міграційного указу

Укрінформ
Президент Дональд Трамп вважає перемогою, насамперед для безпеки США, рішення Верховного суду про часткове відновлення дії указу, який забороняє в'їзд деяких громадян із шести мусульманських країн.

Про це йдеться в заяві, оприлюдненій у понеділок Білим домом з цього приводу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Сьогоднішнє одностайне рішення Верховного суду – це чиста перемога для нашої національної безпеки", - заявив американський президент.

Він підкреслив, що рішення суду дозволить припинити в'їзд для громадян з країн "з високим рівнем терористичної загрози". Глава Білого дому висловив переконання, що таким чином він заборонив в'їзд до США людям, "які хочуть завдати шкоди" Сполученим Штатам.

"Найперша моя відповідальність як головнокомандувача полягає в тому, щоб зберегти американський народ у безпеці. Сьогоднішнє рішення дозволяє мені використовувати важливий інструмент захисту нашої батьківщини", - підкреслив Трамп.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок Верховний суд США виніс рішення, яке частково відновлює дію указу президента, що забороняє в'їзд до США громадян із Лівії, Ірану, Сомалі, Судану, Сирії та Ємену. Раніше це розпорядження було призупинено федеральним судом та залишено без змін апеляційними судами США. 

Фото: Shawn Thew-Pool/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-