Верховний суд США частково відновив міграційний указ Трампа

Верховний суд США частково відновив міграційний указ Трампа

Укрінформ
Міграційний указ президента США Дональда Трампа щодо заборони на в'їзд до країни громадян шести мусульманських країн, який був зупинений федеральним судом, частково відновлений рішенням Верховного суду США.

Про це повідомляє видання The Washington Post.

"Верховний Суд погодився в понеділок відновити часткову дію указу президента Трампа щодо заборони в'їзду мандрівникам із шести країн з переважною більшістю мусульманського населення та восени перегляне широкі повноваження президента в питаннях імміграції", - зазначається в повідомленні.

Водночас, суд зробив важливий виняток, що заборона "не може бути застосована проти іноземних громадян, які мають відносини, що заслуговують на довіру, з особою чи юридичною особою в Сполучених Штатах". Попередньо це може стосуватися іноземців, які хочуть відвідати або проживати з членом сім'ї – громадянином США, з якими мають довірливі відносини, а також студентів, які вже навчаються в американських університетах з Лівії, Ірану, Сомалі, Судану, Сирії та Ємену.

Крім того, суд заявив, що розгляне справу під час запланованого перегляду в жовтні. Але в рішенні також зазначено, що до того часу деякі речі можуть кардинально змінитися. Зокрема, сторони повинні вирішити, чи буде справа станом на жовтень актуальною, адже заборона повинна бути тимчасовою й завершитися після того, як уряд здійснить процедури перевірки.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Дональд Трамп одразу після набуття повноважень видав так званий "міграційний указ" щодо заборони на в'їзд до США громадян з кількох мусульманських країн, які, на його думку, можуть бути екстремістами. Федеральний суд заборонив дію цього указу, після чого президент видав інший, з більш м'якими умовами. Однак це рішення президента також було призупинено.

Апеляційні суди двічі підтверджували заборону, видану федеральними судами. У червні адміністрація Білого дому подала позов до верховного суду США.

Фото: mirnews.su

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-