Nord Stream-2: Ващиковський попереджає, що згодом РФ шантажуватиме Європу

Nord Stream-2: Ващиковський попереджає, що згодом РФ шантажуватиме Європу

Укрінформ
Газопровід “Північний потік-2” є політичним проектом і загрожує диверсифікації джерел енергопостачання в регіоні.

Про це під час зустрічі глав МЗС Ради країн Балтійського моря у Рейк'явіку заявив глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський, інформує польське зовнішньополітичне відомство.

“Проект “Північний потік-2” створює великий ризик для диверсифікації джерел постачання газу в регіоні”, - заявив під час свого виступу Ващиковський.

Він додав, що у сфері енергетичної безпеки регіону потрібно шукати рішення, які будуть корисними для всіх. Такими рішеннями він назвав газовий коридор “Північ-Південь” чи регіональний інвестиційний план у Балтійському регіоні.

Водночас, в інтерв’ю виданню Wpolityce.pl Ващиковський підкреслив, що він не розуміє позицію Німеччини, яка прихильно ставиться до російського проекту (Північний потік-2), який “очевидно, що є політичним і хоче обійти Центральну Європу, аби в майбутньому шантажувати її”.

“Роcіяни з часом використовуватимуть постачання газу як політичну зброю, чого вони навіть не приховують. Вони шантажуватимуть нашу частину Європи. Ми не можемо на це погодитися”,- підкреслив глава польської дипломатії.

Він додав, що ця проблема також постійно обговорюється з американцями.

“Американці розуміють наші аргументи і вагу проблеми”, - констатував глава МЗС Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-