Протести у Венесуелі забрали вже 72 життя

Протести у Венесуелі забрали вже 72 життя

Укрінформ
Кількість жертв протестів у Венесуелі зросла до 72 осіб.

Про це повідомляє AFP.

"Двоє учасників антиурядових акцій протесту загинули в різних регіонах Венесуели, довівши загальну кількість  жертв до 72 осіб", - зазначили чиновники.

Прокуратура почала розслідування обставин смерті 20-річного Хосе Переса. Зараз відомо, що він був убитий "пострілом в обличчя", коли прихильники Мадуро на мотоциклах напали на групу студентів, здійснивши при цьому "близько 40 хаотичних пострілів".

Окремо від випадку Хосе Переса, цивільне міністерство почало розбиратися у загибелі в Маракайбо іншого 20-річного хлопця, Луїса Вери. 37-річного чоловіка, який убив його, вже заарештовано.

Практично постійні акції протесту проти правління президента Ніколаса Мадуро тривають з 1 квітня. Протестуючі вимагають його відставки і нових виборів, звинувачуючи лідера країни в економічній кризі, скороченні базових продуктів споживання, включаючи їжу і воду, а також у зростанні рівня злочинності.

Мітинги швидко переросли в запеклі зіткнення, кількість поранених досягла 1000 людей, а заарештованих - 3000 людей. Мадуро в усьому звинувачує падіння цін на нафту, за яким стоїть США.

Як раніше повідомляв Укрінформ, протестувальники у Венесуелі закидали Верховний суд "коктейлями Молотова".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-