Поліція США видала ордери на арешт охоронців Ердогана

Поліція США видала ордери на арешт охоронців Ердогана

Укрінформ
Американські правоохоронні органи видали ордери на арешт дванадцяти охоронців президента Туреччини, які взяли участь в зіткненнях між прихильниками політика і прокурдскими активістами під час візиту Реджепа Тайіпа Ердогана в Вашингтоні 17 травня.

Про це в четвер, 15 червня, повідомив голова столичної поліції Пітер Ньюшем, пише DW.

Держсекретар Рекс Тіллерсон, у свою чергу, заявив, що дії правоохоронців "посилають чіткий сигнал, що Сполучені Штати не потерплять тих, хто використовує залякування і насильство для придушення свободи слова і що допускаються за законом політичних висловлювань".

Слідство прийшло до висновку, що дії охоронців, якы атакували демонстрантів у резиденції турецького посла у Вашингтоні, носили невиправдано агресивний характер. Особистості охоронців вдалося встановити після перегляду записів, які велися камерами відеоспостереження.

Інцидент з бійкою за участю охоронців Ердогана стався в ході поїздки турецького президента в США для зустрічі з американським лідером Дональдом Трампом. В ході зіткнень декілька людей отримали травми різного ступеня тяжкості, двоє були затримані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-