У Сомалі бойовики захопили ресторан із заручниками, є жертви - ЗМІ

У Сомалі бойовики захопили ресторан із заручниками, є жертви - ЗМІ

Укрінформ
У столиці Сомалі - Могадішо - бойовики в середу, 14 червня, підірвали автомобіль біля входу в готель Posh Treats, після чого увірвалися в розташований неподалік ресторану Pizza House, де захопили заручників.

Подвійний напад став причиною великої кількості жертв, пише dw.

Агентство AP повідомляє мінімум про 17 загиблих і 26 поранених. dpa повідомляє, що 12 людей були вбиті і 30 постраждали. Серед жертв є іноземці, зокрема - один сирієць.

Двоє з нападників були застрелені поліцією, 10 заручників вдалося вивести з будівлі, уточнює AP. Між тим, за даними агентства, всередині ресторану знаходяться ще п'ять терористів. Вони відключили електрику, щоб утруднити спецназу штурм приміщення. Кількість відвідувачів, що залишаються усередині, уточнюється.

Відповідальність за напади взяло на себе екстремістське угруповання "Аш-Шабаб". Ісламістів, які контролювали окремі райони Могадішо і територію в центрі і на півдні країни, в останні роки вдалося суттєво відтіснити з їх позицій. Проте в 2016 році вони знову активізувалися після відводу з Сомалі збройних сил Ефіопії, які брали участь у придушенні бойовиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-