У Франції - рекордно низька явка на парламентських виборах

У Франції - рекордно низька явка на парламентських виборах

Укрінформ
У Франції в день першого туру парламентських виборів до полудня на виборчі дільниці прийшла рекордно низька кількість виборців.

Про це повідомляє RFI.

“За даними міністерства внутрішніх справ, до полудня на виборчі дільниці прийшла рекордно низька кількість виборців, усього 19,24%", - йдеться в повідомленні.

Під час парламентських виборів 2012 року явка на 12-ту годину дня становила 21,06%. У 2007 році на цю годину на парламентських виборах проголосувало 22,56% виборців. Як говорять експерти, протягом останніх десятиліть кількість тих, хто голосує на виборах у Національні Збори Франції зменшується кожні п'ять років.

Крім цього, за традицією в парламентських виборах беруть участь значно менше виборців, ніж у президентських. Так, під час першого туру президентських виборів 23 травня 2017 року опівдні явка становила 28,54%.

Найвища явка за всю історію П'ятої республіки була в 1978 році, коли в першому турі парламентських виборів взяли участь 83,25% виборців.

Як раніше повідомляв Укрінформ, останні результати соціологічних опитувань свідчать про те, що фаворитом виборів є партія "Вперед, республіка", яку очолює новий президент Франції Еммануель Макрон.

Другий тур виборів відбудеться 18 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-