У Росії - масштабний збій у терміналах

У Росії - масштабний збій у терміналах "Сбєрбанку", картки не працюють - ЗМІ

Укрінформ
Близько 17.00 у п'ятницю, 9 червня, в Росії стався масштабний збій при обслуговуванні банківських карт.

Перестали працювати POS-термінали Сбєрбанку, повідомляють "Ведомости".

Кореспонденту видання не вдалося розплатитися в кількох торгових точках, які обслуговує Сбєрбанк. У колл-центрі банку розповіли, що є складнощі з роботою карт по всіх каналах обслуговування Сбєрбанку.

У колл-центрі Газпромбанку автовідповідач повідомив, що «можливі труднощі на стороні Сбєрбанку при проведенні операцій з пластиковим картками в пристроях даного банку». Співробітник колл-центру Альфа-банку заявив, що тимчасово не проходять платежі за картками, оскільки на стороні Сбербанку проблема зі списаннями.

У колл-центрі «ВТБ 24» заявили, що його POS-термінали не працюють з технічних причин.

Проблема пов'язана лише з роботою терміналів Сбєрбанку, повідомило "Ведомостям" джерело на платіжному ринку. Проте, зауважує видання в колл-центрах Райффайзенбанку, Юнікредітбанку, «Відкриття» і Промсвязьбанку повідомляють, що розплатитися не вдається з-за проблем з картами самих банків.

Час очікування в колл-центрах найбільших банків зараз складає більше 10 хвилин. «Зараз дуже багато звертаються до нас клієнти зі скаргами на проблеми з платежами, це масовий технічний збій. Ми поки що не бачимо причини події», - повідомив «Ведомостям» співробітник колл-центру «Відкриття». Він пояснив, що саме великою кількістю дзвінків клієнтів викликано тривале очікування відповіді оператора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-