Напередодні виборів партія Ле Пен може

Напередодні виборів партія Ле Пен може "скинути" крайніх радикалів

Укрінформ
Кандидати від Національного фронту на парламентських виборах, які виступали з «неприйнятними» заявами, будуть виключені з партії.

Про це заявив екс-глава передвиборної кампанії Марін Ле Пен сенатор Давид Рашлін після того, як сайт Buzzfeed опублікував розслідування про расистські, антисемітські і гомофобські висловлювання крайніх правих кандидатів у соцмережах, повідомляє RFI.

«Журналісти французької редакції Buzzfeed проаналізували профілі й активність у Тwitter і Facebook 573 кандидатів від Нацфронту на парламентських виборах, що мають відбутися у червні, і з'ясували, хто з них публікував, коментував і лайкав антисемітські, гомофобські та расистські пости», - йдеться в повідомленні.

Видання наводить приклад Анн-Лор Малейр, кандидата від десятого округу в департаменті О-де-Сен, яка на своїй сторінці у Facebook порівнювала президента Франції Еммануеля Макрона з Гітлером, а також проводила паралелі між гомосексуальністю і педофілією. Або кандидата з Атлантичних Піреней Клоді Шейру, яка запостила картинку про «багатства, які приніс нам іслам».

Сенатор від Нацфронту Рашлін назвав розслідування Buzzfeed «нечесним», оскільки журналісти не дали слова самим кандидатам. Проте в ефірі радіостанції France Inter Рашлін запевнив, що, якщо «неприйнятні заяви буде доведено», їх авторів виключать з партії.

У свою чергу, глава виборчої кампанії Нацфронту на парламентських виборах Ніколя Бе в інтерв'ю France Info заперечив усі обвинувачення в расизмі стосовно крайніх правих кандидатів.

Парламентські вибори пройдуть у Франції 11 і 18 червня. Згідно з опитуванням Ipsos - Sopra Steria від 6 червня, фаворитом кампанії залишається рух Макрона «Вперед, Республіка». За кандидатів від партії нового президента свої голоси готові віддати 29,5% опитаних. На другому місці праві «Республіканці» з 23%. Замикає трійку Нацфронт: за крайніх правих збираються проголосувати 17% виборців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-