Адміністрація Трампа намагається через суд відновити міграційний указ

Адміністрація Трампа намагається через суд відновити міграційний указ

Укрінформ
Адміністрація президента США Дональд Трампа у четвер звернулася до Верховного суду країни з проханням відновити дію міграційного указу президента.

Раніше суди нижчої інстанції заблокували так званий міграційний указ Трампа, визнавши його дискримінаційним, інформує Reuters.

“Адміністрація подала термінові клопотання з вимогою скасувати постанови судів нижчої інстанції, які заблокували дію міграційного указу Дональда Трампа щодо заборони на в’їзд протягом 90 днів громадянам з Ірану, Лівії, Сомалі, Судану, Сирії та Ємену”, - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, на такий крок Білий дім пішов після того, як 25 травня окружний апеляційний суд США залишив чинною ухвалу, яка блокує указ президента Трампа.

"Ми звернулися до Верховного суду з вимогою заслухати цю важливу справу і впевнені у тому, що виконавчий указ президента Дональда Трампа знаходиться у межах його законних повноважень щодо безпеки нації та захисту наших спільнот від тероризму", - йдеться у заяві прес-секретаря Міністерства юстиції Сари Ісгер Флорес.

Повідомляється, що якщо клопотання адміністрації президента будуть задоволені, заборона набуде чинності негайно.

Як повідомлялося, суд заблокував так званий міграційний указ президента Трампа ще в березні, й відтоді рішення підтверджувалося різними інстанціями. Указ, зокрема, забороняє в'їзд на територію Сполучених Штатів громадянам Ємену, Ірану, Лівії, Сомалі, Судану, Сирії впродовж 90-денного терміну з його публікації, а також в'їзд усім біженцям протягом 120 днів.

Перед цим суд також призупинив дію попереднього міграційного указу Трампа, яка стосувалася заборони в'їзду громадянам дев'яти країн до США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-