Манчестер: поліція відпустила трьох затриманих у справі про теракт

Манчестер: поліція відпустила трьох затриманих у справі про теракт

Укрінформ
Британська поліція відпустила трьох затриманих у справі про теракт в Манчестері без пред'явлення звинувачень. Відпущені двоє чоловіків віком 20 та 24 років з району Фаллоуфілд та 37-річний чоловік з району Блеклі.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Усього в ході розслідування у цій справі було затримано 16 осіб, двоє з них були відпущені раніше також без пред'явлення обвинувачень. Таким чином, зараз під вартою залишаються 11 осіб", - йдеться в повідомленні.

Як заявив слідчий антитерористичного підрозділу поліції північно-західної Англії Расс Джексон, Салман Абеді, який здійснив вибух на стадіоні "Манчестер Арена", зробив більшість закупівель головних компонентів для бомби сам, він також діяв один протягом чотирьох днів - з моменту прибуття у Великої Британії до здійснення атаки.

Раніше повідомлялося, що 22-річний Салман Абеді готувався до скоєння вибуху близько року і, щоб не викликати підозр, робив закупівлі в різних магазинах. Всі покупки були здійснені до середини квітня, коли Абеді ненадовго поїхав до Лівії. Спочатку слідчі виходили з того, що він був частиною терористичної мережі, зараз вони схиляються до версії про те, що він діяв самостійно.

Поліція також опублікувала знімок Абеді з валізою синього кольору - слідство збирає інформацію про його пересування в період з 18 по 22 травня і просить всіх, хто бачив його в цей період, повідомити подробиці.

Як повідомляв Укрінформ, вибух на "Манчестер Арені" стався ввечері 22 травня після концерту американської співачки Аріани Гранде. В результаті 22 людини загинули, ще 75 були поранені. Відповідальність за вибух взяла на себе "Ісламська держава".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-