Австралія посилює військовий контингент в Афганістані

Австралія посилює військовий контингент в Афганістані

Укрінформ
Міністр оборони Австралії Маріс Пейн оголосила, що австралійська влада вирішила збільшити свій військовий контингент в Афганістані на 30 військовослужбовців. 

Про це повідомляє news.com.

«Ці поправки були розглянуті урядом у контексті ширших зобов'язань Австралійських сил оборони в усьому світі у зв'язку з надзвичайно динамічною стратегічною обстановкою, в якій ми в даний час перебуваємо, зокрема і у нашому регіоні. З огляду на важливу роль Афганістану у контексті глобальної боротьби з тероризмом, збільшення нашого внеску у підтримку місії є своєчасним і доцільним», - заявила Пейн.

Очікується, що точні терміни відправки австралійських військових до Афганістану будуть оголошені найближчими тижнями.

Командувач Силами оборони Австралії Марк Бінскін уточнив, що до Афганістану вирушать військові інструктори, які опікуватимуться навчанням і підготовкою військовослужбовців національних збройних сил.

Нагадаємо, Австралія направила свій військовий контингент до Афганістану в 2001 році, впродовж 13 років його чисельність становила в середньому 1500 військовослужбовців. У грудні 2013 року прем'єр-міністр Австралії Тоні Ебботт оголосив про закриття військової бази Тарін Кот у провінції Урузган і повернення додому всіх австралійських регулярних підрозділів. Уряд вирішив тоді залишити в Афганістані інструкторів і підрозділи спецпризначення. Наразі в Афганістані дислоковані близько 270 австралійських військових.

Фото: Dave Hunt/AAP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-