Німецькі ЗМІ прогнозують, що саміт G7 буде непростим

Німецькі ЗМІ прогнозують, що саміт G7 буде непростим

Укрінформ
Саміт «Великої сімки», для участі в якому на Сицилію вже прибули канцлер ФРН Ангела Меркель та інші лідери, буде, за оцінкою німецьких ЗМІ, дуже непростим.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

Зокрема, журнал Spiegel у своїй статті «Шестеро проти одного» пише: «На саміті G7 в Таорміні мова піде, передусім, про допомогу арабському світу та Африці. Але й тут на передній план виступають терор і спори з Дональдом Трампом».

Видання також зазначає, що непростим буде обговорення питання захисту клімату, в якому Меркель і новий президент Франції Еммануель Макрон, ймовірно, спробують ще раз переконати Трампа в реальності глобального потепління і необхідності діяти швидко і рішуче. 

Welt нагадує про те, як зустріч лідерів НАТО напередодні зробила ще більше напруженими відносини між трансатлантичними партнерами.

Газета звертає увагу, що американський президент під час зустрічі у Брюсселі з керівництвом ЄС безсторонньо відізвався про німців. «Німці погані, дуже погані», - нібито заявив Трамп, як розповіли учасники зустрічі. Причиною стало невдоволення президента США дефіцитом в торгівлі його країни з ФРН. «Подивіться на мільйони автомобілів, які вони продають в США. Жахливо. Ми покладемо цьому край», - цитує Трампа видання.

Втім, як завірив на прес-конференції перед початком зустрічі глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, Трамп «не був агресивний по відношенню до німців». Він поклав відповідальність за це на «неправильну інтерпретацію».

У свою чергу, Баварське Радіо називає зустріч в Італії «безглуздою». 

«Очікування критиків нікчемні. У кінці будуть, передусім, красиві картинки і мало змісту. А коштує це усе 45 млн євро», - говорить журналіст. До того ж ще, додає він, через саміт, через підвищені заходи безпеки обмежена операція з порятунку мігрантів на воді. «На завершення може і зовсім вийти так, що цей саміт коштуватиме нових людських життів в Середземному морі», -  підсумував автор репортажу.

Фото: Getty Images/Thomas Trutschel

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-