У Молдові заарештували мера столиці

У Молдові заарештували мера столиці

Укрінформ
Офіцери Національного центру по боротьбі з корупцією у рамках розслідування кримінальної справи про махінації з платними парковками в Кишиневі затримали на три доби мера столиці Доріна Кіртоаке.

Про це повідомили в Центрі по боротьбі з корупцією, передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Під час проведених слідчих заходів було встановлено, що мер Дорін Кіртоаке дав вказівки своєму заступникові Ністору Грозаву, який був головою Комісії з підбору компанії для будівництва платних парковок, підписати контракт з австро-угорською компанією EME PARKLEITSYSTEM GmbH  без його твердження на муніципальній раді. Згідно із законодавством про державно-приватне партнерство, подібні документи підписуються лише після їх твердження муніципальною радою», - йдеться в повідомленні прес-служби Центру по боротьбі з корупцією.

Окрім цього, порушуючи законодавство, мер завізував містобудівний сертифікат для проектування платних парковок.

Повідомляється також, що компанія EME PARKLEITSYSTEM GmbH стала переможцем тендеру в результаті домовленості з чиновниками мерії і бізнесменом Олександром Пінчевським, який, згідно з матеріалами слідства, був тіньовим керівником цього проекту.

Якщо провина мера буде доведена, йому загрожує ув'язнення строком до 7 років.

Раніше у цій же справі були заарештовані віце-мер Ністор Грозаву, Ігор Гамрецький, що виконує обов'язки начальника управління автотранспорту мерії та бізнесмен Олександр Пінчевський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-