Після обшуків

Після обшуків "Гоголь-центр" просить глядачів про підтримку

Укрінформ
З огляду на обшуки, що проходять у вівторок у "Гоголь-центрі" та у його художнього керівника Кирила Серебреннікова театр звернувся до глядачів та всіх небайдужих людей із закликом зібратися біля будівлі "Гоголь-центру".

Заклик розміщено на сторінці театру у Фейсбуці.

"Дорогі друзі та глядачі "Гоголь-центру" ! Усі, хто небайдужий до подій, які наразі відбуваються з нашим театром та Кирилом Серебренніковим, приходите на 17:00 на вулицю Казакова, 8. Будемо разом!" - йдеться у заклику.

О 20:00 у "Гоголь-центрі" має пройти спектакль "Мертві душі". Проте сьогодні вдень репетицію було скасовано через обшуки, що проходять у будівлі театру.

У вівторок російські правоохоронні органи слідом за обшуками у "Гоголь-центрі" та у його художнього керівника відомого режисера Кирила Серебреннікова проводять обшуки у Центрі сучасного мистецтва "Винзавод" та у колишнього керівника держпідтримки мистецтва Міністерства культури РФ Софії Апфельбаум, яка працює зараз директором РАМТу (Російського академічного молодіжного театру). Після закінчення обшуку у Кирила Серебреннікова співробітники ФСБ відвезли його на допит до Слідчого комітету.

"Гоголь-центр" - відомий театр та популярний культурний майданчик, за декілька років створений художнім керівником Серебренніковим. Тут проходять не лише спектаклі російських та європейських режисерів, але і лекції, покази світових фільмів, музичні концерти.

"Винзавод" - один з найбільших та відомих у Москві центрів сучасного мистецтва. Він неодноразово піддавався критиці людей та структур з фундаменталістськими поглядами.

Православні російські активісти фундаменталістських поглядів вже висловили гарячу підтримку перевірці спецслужб діяльності установ сучасного мистецтва у Москві.

Фото: ru.wikipedia.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-