У Москві проводять обшуки в популярних центрах сучасного мистецтва

У Москві проводять обшуки в популярних центрах сучасного мистецтва

Укрінформ
Російські правоохоронні органи вслід за "Гоголь-центром" проводять обшуки у центрі сучасного мистецтва "Винзавод".

Про це повідомили "Інтерфаксу" працівники "Винзаводу".

На даний час співробітники правоохоронних органів вилучають документацію і досліджують комп'ютери й техніку. За словами співробітників "Винзаводу", у Центрі знаходяться люди в штатському, а також співробітники у формі, яких привезла "Газель" з тонованим склом і закритими папером номерами.

Пізніше з'явилися повідомлення, що обшуки проходять також у колишнього керівника держпідтримки мистецтва Міністерства культури РФ Софії Апфельбаум, яка працює зараз директором Рамта (Російського академічного молодіжного театру).

Обшук проводиться у тій самій справі, що і у режисера Кирила Серебренникова (обшук у нього закінчився, співробітники ФСБ зараз везуть його на допит). 2014 року Апфельбаум укладала з ним контракт про виділення 66,5 мільйона рублів на культурологічний проект "Платформа".

Згідно з рішенням про обшук, справу, щодо якої проходять обшуки у Серебренникова, Апфельбаум і в "Гоголь-центрі", порушено за статтею "Шахрайство". Офіційно СК повідомив, що справа стосується розкрадання бюджетних коштів 2014 року.

Можливо, обшук на "Винзаводі" проходить за тією самою або суміжною справою.

"Гоголь-центр" - відомий театр і популярний культурний майданчик, за кілька років створений худруком Серебренниковим. Тут проходять не лише вистави російських і європейських режисерів, а й лекції, покази світових фільмів, музичні концерти.

"Винзавод" - один найбільших і відомих в Москві центрів сучасного мистецтва. Він неодноразово піддавався критиці людей і структур з фундаменталістськими поглядами.

Православний активіст Дмитро Ентео і його рух "Божа воля" вже висловили підтримку перевірці спецслужб діяльності "Гоголь-центру". Ентео вважає, що надалі подібну перевірку слід провести не лише щодо Серебренникова, а й МХТ ім. Чехова (худрук Олег Табаков) і режисера Костянтина Райкіна (театр "Современник"), оскільки ці люди нібито зневажають православні цінності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-