Трамп прибув до Ізраїлю. Нетаньяху назвав візит

Трамп прибув до Ізраїлю. Нетаньяху назвав візит "історичною віхою на шляху до примирення"

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп в рамках свого першого закордонного турне прибув в Тель-Авів. В аеропорту його зустрічали президент Ізраїлю Реувен Рівлін і прем'єр-міністр Беньямін Нетаньяху.

Пряму трансляцію церемонії зустрічей веде телеканал CNN.

"У нас попереду рідкісна можливість принести стабільність і безпеку, мир жителям цього регіону, перемігши тероризм і створивши гармонію, процвітання та мир. Але досягти цього ми зможемо тільки працюючи разом, іншого шляху немає", - заявив Трамп в аеропорту, додавши, що в ході своїх візитів в останні дні він знайшов нові приводи для надії.

Американський лідер також заявив про готовність тісно працювати з керівництвом Ізраїлю і запевнив, що США "люблять і поважають Ізраїль". Трамп також зазначив, що напередодні в ході зустрічі з лідерами мусульманського, арабського світу в Саудівській Аравії було досягнуто "історичної згоди" продовжувати співпрацю в боротьбі з тероризмом.

У свою чергу прем'єр-міністр Нетаньяху зазначив, що ніколи раніше в програму першого закордонного турне американського президента Ізраїль включено не було, і висловив побажання, щоб цей візит став "історичною віхою на шляху до примирення". Він зазначив, що Трамп в Ер-Ріяді сказав "сильну промову", закликавши до спільної боротьби з тероризмом і варварством, а це саме те, що Ізраїль робить останні 69 років.

Нетаньяху також запевнив, що Ізраїль налагодив відносини з Єгиптом і Йорданією і готовий до миру з усіма сусідами, включаючи палестинців.

Президент Рівлін також назвав візит Трампа "символом нерозривних зв'язків між двома країнами". "Ви – справжній друг Ізраїлю і єврейського народу. Світ потребує сильних США. Близький Схід потребує сильних США, Ізраїлю потрібні сильні США. Але і США потрібен сильний Ізраїль", - сказав він.

Програмою 2-денного візиту передбачені переговори американського лідера з прем'єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньяху, покладання вінка до меморіалу жертвам Голокосту "Яд ва-Шем" в Єрусалимі. Крім того, Трамп стане першим чинним президентом США, який відвідає Стіну плачу.

Дональд Трамп також проведе зустріч з главою Палестинської автономії Махмудом Аббасом.

Раніше американський президент заявляв про готовність стати посередником у мирних переговорах між Ізраїлем і Палестиною.

В Ізраїль Трамп прибув з Саудівської Аравії, де уклав збройову угоду на $110 млрд, що стало найбільшим одноразовим збройовим контрактом в історії США.

Фото: spiegel.de

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-