Президент Венесуели звинуватив опозицію у підпалі опонента

Президент Венесуели звинуватив опозицію у підпалі опонента

Укрінформ
Президент Венесуели Ніколас Мадуро звинуватив антиурядових демонстрантів у підпалі прихильника влади в Каракасі. А під час акції протесту на заході країни був застрелений опозиційний активіст.

Таким чином, кількість убитих в ході нинішньої хвилі протестів у Венесуелі становила 48 осіб.

Про це повідомляє BBC.

Як повідомляється, в ході демонстрації в Каракасі на 50-й день антиурядових виступів у Венесуелі 21-річного Орландо Хосе Фігуеру підпалили, запідозривши в крадіжці. Він вижив, але дістав опіки 80% тіла. Крім того, на його тілі згодом знайшли ножові поранення.

Виступаючи по національному телебаченню, президент Мадуро порівняв нападників на Фігуеру з бойовиками "Ісламської держави". За словами Мадуро, на молоду людину напали тільки за те, що він оголосив себе членом руху, створеного покійним президентом Уго Чавесом. 

Тим часом генеральна прокуратура Венесуели повідомила, що в місті Валера невідомі відкрили вогонь по антиурядовій демонстрації, поранивши кілька людей. Один з них - Еді Алехандро Теран Агуїлар - помер.

Всього в цьому місті в ході демонстрацій за один день постраждало 46 осіб.

Антиурядові виступи у Венесуелі тривають вже більше семи тижнів. Згідно з опитуванням громадської думки, що проводилася незалежними компаніями, сім з 10 венесуельців незадоволені правлінням Мадуро.

Опозиція домагається проведення дострокових виборів і звільнення антиурядових активістів, засуджених за останні роки.

Лідери протестів звинувачують Мадуро і його попередника Чавеса в проведенні неграмотної і вкрай ризикованої економічної політики, що призвела Венесуелу до економічної катастрофи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-