Мосул з жовтня 2016 року залишили 700 тисяч людей - ООН

Мосул з жовтня 2016 року залишили 700 тисяч людей - ООН

Укрінформ
З початку операції зі звільнення іракського Мосула від терористів "Ісламської держави" (ІДІЛ) свої домівки були вимушені залишити 700 тисяч мирних жителів.

Про це повідомив на прес-конференції в офісі ООН у Женеві представник Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Іраку Пітер Хоукінс, передає Анадолу.

«Раніше східні квартали Мосула залишили 200 тисяч мирних жителів. Таким чином, з початку операції зі звільнення Мосула від ДЕАШ (ІДІЛ - ред.) місто в цілому залишили близько 700 тисяч осіб», - поінформував Хоукінс.

За його словами, очікується, що до кінця операції свої домівки залишать ще 200 тисяч людей. 

«Також викликає стурбованість становище цивільного населення в західних кварталах Мосула. Найбільше від хаосу страждають жінки і діти. Зокрема діти протягом кількох тижнів не отримують достатню кількість їжі і води. Вони продовжують боротьбу за існування в укриттях, і навіть якщо залишаться в живих, то довго не зможуть оговтатися від психологічної травми», - сказав Хоукинс.

Він зазначив, що представники ЮНІСЕФ проводять роботи з надання допомоги цивільному населенню, що залишили Мосул, зокрема, надаючи їм медичні послуги і питну воду. 

Нагадаємо, друге найбільше місто Іраку - Мосул перейшов під контроль терористів ІДІЛ в червні 2014 року.

У листопаді 2016 року сили безпеки Іраку повністю звільнили східні квартали міста, з 19 лютого цього року триває операція зі звільнення західних кварталів Мосула.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-