Черговий скандал у США: Білий дім не коментує звинувачення на адресу Трампа

Черговий скандал у США: Білий дім не коментує звинувачення на адресу Трампа

Укрінформ
Офіційні чиновники адміністрації президента США Дональда Трампа не відповідають на журналістські запити, а речник Білого дому Шон Спайсер не провів запланованого брифінгу на борту №1 після того як з'явилися публікації про службову записку екс-директора ФБР Джеймса Комі.

На це звертає увагу в середу американське видання The Hill.

"Білий дім, практично, зберігає мовчання відносно сенсаційної доповіді, що президент Трамп тиснув на тоді ще директора ФБР Джеймса Комі, аби той припинив розслідування щодо Майкла Флінна, колишнього радника з питань національної безпеки Трампа", - наголошується в повідомленні.

Крім заяви Білого дому без підпису, що вийшла ввечері вівторка на заперечення публікації The New York Times, ніхто з чиновників не заявив публічно про твердження, "які потрясли Білий дім до самого його фундаменту".

"Речник Білого дому Шон Спайсер не відповідав на запитання журналістів на борту номер один в середу вранці, як було заплановано", - зазначає видання. При цьому було повідомлено, що брифінг планується на зворотному шляху з Академії Берегової охорони, де Трамп бере участь в урочистій церемонії випуску офіцерів.

Утримується від коментарів у Twitter з цього приводу і сам Трамп.

Як повідомляв Укрінформ у вівторок The New York Times оприлюднила інформацію про службову записку директора ФБР Джеймса Комі в лютому цього року після однієї із зустрічей з президентом в Овальному кабінеті. У документі Комі стверджує, що Дональд Трамп звернувся до нього з проханням припинити слідство проти Майкла Флінна. Такого роду прохання може розцінюватися як тиск президента на слідство, тобто перешкоджання правосуддю. Якщо з'ясується, що це правда і це буде доведено, нинішньому президенту може загрожувати процедура імпічменту, що вже мало місце в історії США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-