Трамп не міг видати Лаврову таємницю, бо не знав про секретне джерело – радник

Трамп не міг видати Лаврову таємницю, бо не знав про секретне джерело – радник

Укрінформ
Радник з питань національної безпеки Герберт Макмастер знову вийшов до журналістів на захист президента Трампа, заявивши, що глава Білого дому не міг розкрити росіянам джерело розвідки під час зустрічі з Лавровим, оскільки не був поінформований про нього.

Про це він заявив під час брифінгу в Білому домі у вівторок, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Президент не знав, звідки це надійшло. Він не був поінформований про джерело, яке надало цю інформацію", - наголосив радник президента з питань національної безпеки США.

За його словами, жоден з американських чиновників, присутніх на зустрічі в Овальному кабінеті, "не відчув, що ця розмова була недоречною".

Макмастер наголосив, що предмет розмови Трампа з Лавровим "повною мірою стосувався цієї розмови і узгоджувався зі звичайною практикою обміну інформацією між президентом і будь-якими лідерами".

Крім того, радник президента заявив журналістам, що під час спілкування з росіянами "не було нічого, що ви не знаєте з повідомлень у відкритих джерелах".

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок видання The Washington Post повідомило, що під час зустрічі минулого тижня в Білому домі з главою МЗС Росії Лавровим і російським послом Кисляком президент США Дональд Трамп розкрив цілком таємну інформацію. Відомості могли вказувати на джерело, яке має доступ до внутрішніх справ ІДІЛ, чим поставили його під загрозу.

Пізніше стало відомо, що йдеться, зокрема, про методи і способи використання ІДІЛ ноутбуків та інших електронних пристроїв у плануванні терактів на борту цивільних літаків.

Сам Трамп не став заперечувати, що ця тема обговорювалась під час зустрічі з росіянами. Натомість він заявив, що мав повне право ділитися з Росією інформацією щодо питань тероризму і безпеки авіапольотів.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-