"Скандал з секретом": екс-спікер Палати представників США вступився за Трампа

Укрінформ
Повідомлення про розкриття президентом США таємної інформації очільнику МЗС Росії не відповідають дійсності і є атакою на Дональда Трампа упереджених до нього ЗМІ.

Про це заявив у Києві на публічній лекції, організованій Фондом Віктора Пінчука, екс-спікер Палати представників США (1995-1999 рр.) член Республіканської партії Ньют Гінгріч, повідомляє кореспондент Укрінформу.  

"Я розмовляв з паном Макмастером, який був присутній там (на зустрічі з Лавровим. - Ред.), і він сказав, що це неправда. І один з наших радників з питань безпеки тризірковий генерал, який написав книжку про те, що треба мати сміливіть сказати президенту, коли він помиляється, заявив, що це фактична неправда, бо цього не було. Держсекретар Тіллерсон також там був, і він сказав, що такого не було", - сказав Гінгріч.

У цьому контексті він зауважив, що треба бути дуже обережним, читаючи американські газети, бо ЗМІ в США ненавидять Трампа.

"Вони прокидаються вранці і думають: "Щось погане він уже зробив, треба тепер знайти, що саме". І це абсолютно неприйнятно, бо вони однобокі, упереджені і нечесні в тому, що стосується Трампа", - переконаний екс-спікер Палати представників США.

За його словами, ілюстрацією цього є повідомлення про буцімто розкриття президентом США секретної інформації росіянам. Гінгріч підкреслив, що попри те, що "дуже серйозні люди, які були в цій кімнаті", в один голос кажуть, що це неправда, навіть сьогодні в американських ЗМІ можна знайти посилання на їхнє "секретне джерело, яке сказало, що це було". 

"Але якщо радник з безпеки і держсекретар кажуть, що це неправда, то які у вас підстави думати, що було так, як каже газета, окрім того, що вони хочуть атакувати Трампа", - зазначив Гінгріч. 

Екс-спікер Палати представників США також зауважив, що президент США є особою, яка визначає, чи є інформація секретною, тобто може автоматично вивести її з цієї категорії, і "якщо він вирішить, що нею треба поділитися, у нього є на це повноваження". 

Як повідомляв Укрінформ, 15 травня впливове видання The Washington Post повідомило, що під час зустрічі минулого тижня в Білому домі з главою МЗС Росії Лавровим і російським послом Кисляком президент США Дональд Трамп розкрив цілком таємну інформацію. Відомості могли вказувати на джерело, яке має доступ до внутрішніх справ ІДІЛ, чим поставили його під загрозу.

Пізніше стало відомо, що йдеться, зокрема, про методи і способи використання ІДІЛ ноутбуків та інших електронних пристроїв у плануванні терактів на борту цивільних літаків.

У понеділок увечері радник президента з питань національної безпеки Герберт Макмастер виступив із заявою, в якій назвав "неправдивою" публікацію в The Washington Post про те, що Трамп розкрив представникам РФ надсекретну інформацію.

Фото: USA Today

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-