Макрон буде більш жорстким щодо Путіна, ніж Олланд - німецький політолог

Макрон буде більш жорстким щодо Путіна, ніж Олланд - німецький політолог

Укрінформ
Новий президент Франції Еммануель Макрон продовжить курс республіки по відношенню до України і Росії, але може виявити більшу жорсткість по відношенню до президента РФ Володимира Путіна.

Такою думкою з кореспондентом Укрінформу в ФРН поділився політолог, співробітник берлінського відділення Фонду Маршалла Йорг Форбриг.

"У всякому разі, від Макрона можна чекати, що він буде більш жорстким, ніж (його попередник Франсуа) Олланд, по відношенню до Росії", - вважає експерт.

На його думку, цього можна очікувати, адже Макрон став мішенню постійних нападок Росії під час виборчої кампанії, аж до її останньої хвилини, коли була зламана його електронна пошта. "Враховуючи цей досвід, він чудово розуміє зусилля Росії з втручання в справи західних демократій і, ймовірно, дуже активно намагатиметься обмежити таке втручання", - каже Форбриг.

Він вважає, що Макрон і Меркель, які напередодні, 15 травня, провели переговори в Берліні, мали торкнутися цієї теми, враховуючи майбутні парламентські вибори як у Франції, так і в Німеччині, і обговорити шляхи протидії російському втручанню.

Що стосується політики відносно України, то Макрон, на думку політолога, ймовірно, значною мірою продовжить зусилля Парижа і Берліна, розпочаті Олландом і Меркель у "нормандському форматі". "Він так само як і Меркель розуміє, що цей формат є недосконалим, а Росія постійно перешкоджає Мінському процесу, але обоє, швидше за все, погодяться, що на цьому етапі жодної життєздатної альтернативи йому не існує, принаймні, з точки зору обмеження дій Росії у східній Україні", - відзначає Форбриг.                                                               

Він вважає, що крім того, Макрон і Меркель можуть і мають активізувати європейську увагу на допомогу процесам українських реформ. Ці реформи перебувають у постійній небезпеці загальмуватися через корисливі інтереси певних сил в Україні, тому для подолання опору всередині країни потрібний сильний зовнішній тиск і допомога на умовах втілення реформ, підкреслює експерт.                

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-