У Кишиневі протестують проти зміни виборчої системи

У Кишиневі протестують проти зміни виборчої системи

Укрінформ
Кілька тисяч людей, представники неурядових організацій та прихильники опозиційних політичних сил, що беруть участь в акції протесту перед парламентом Молдови.

Учасники протестів вимагають скасувати законопроект про перехід Молдови від пропорційної до змішаної системи парламентських виборів, передає власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Це тільки початок наших протестів. Вони триватимуть доти, доки не буде скасовано законопроект про зміну виборчої системи», - заявив один з учасників акції, політолог Аркадие Барберошіє.

На думку більшості протестувальників, причиною зміни виборчої системи є прагнення Демократичної партії і Партії соціалістів зберегти свої позиції у владних структурах, в тому числі в парламенті.

Чергова акція протесту, як заявила один з організаторів мітингу, лідер партії «Дія і солідарність», екс-кандидат в президенти Молдови Майя Санду, пройде 28 травня.

Раніше парламент Молдови прийняв в першому читанні законопроект про перехід від пропорційної (за партійними списками) до змішаної системи парламентських виборів. Подальше обговорення законопроекту в парламенті відбудеться після того, як документ пройде юридичну експертизу Венеціанської комісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-