Літак Трампа міг вибухнути у повітрі

Літак Трампа міг вибухнути у повітрі

Розслідування
Укрінформ
Один з двох літаків VC-25, що призначені для польотів президента США Дональда Трампа, був під загрозою вибуху або пожежі через недбалість механіків.

Про це повідомляє CNN з посиланням на федеральне розслідування.

"Киснева система на борту одного з двох літаків VC-25, доступних президенту Дональду Трампу, була забруднена в той час, як літак проходив технічне обслуговування на заводі Boeing в Сан-Антоніо, штат Техас, в період з 1 по 10 квітня 2016 року", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, механіки, які проводили обслуговування систем літака, використовували інструменти, що не пройшли обов'язкову попередню очистку. Водночас інструменти і компоненти, що використовуються для ремонту системи подачі кисню, мають бути очищені певним чином, щоб видалити всі залишки, які можуть дати реакцію, вступаючи у контакт із киснем. Якщо цього не зробити, забруднена киснева система може підвищити ризик займання або навіть призвести до вибуху, йдеться у доповіді.

Про порушення, допущені понад рік тому, стало відомо після того, як один з механіків повідомив про недбальство начальства.

Витрати на ліквідацію наслідків недбалої роботи техніків становили 4 млн доларів, їх відшкодувала компанія Boeing.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-