Нова Зеландія ратифікувала угоду про Транс-Тихоокеанське партнерство

Нова Зеландія ратифікувала угоду про Транс-Тихоокеанське партнерство

Укрінформ
Уряд Нової Зеландії офіційно ратифікував уоду про Транс-Тихоокеанське партнерство (ТТП).

Процедура затвердження відбулася напередодні візиту прем'єр-міністра країни Білла Інгліша до Японії, яка попередньо вже ратифікувала цей документ, повідомляє новозеландський інформаційний веб-ресурс stuff.co.nz

«TПП залишається цінним і економічно, і стратегічно. Для нас це означає поліпшення доступу до Нової Зеландії експортерів та зниження тарифів у всьому Азіатсько-Тихоокеанського регіоні, включаючи Японію - третю за величиною економіку у світі», - підкреслив міністр торгівлі Нової Зеландії Тодд Макклей.

Повідомляється також, що під час свого візиту до Японії новозеландський прем'єр, серед широкого кола питань, зокрема торгівлі і безпеки, ініціатив в області продовольства, освіти, спорту і оборони, має намір детально обговорити перспективи реалізації ТТП.

«Зміцнення торгово-економічних зв'язків з Японією буде в центрі уваги, в тому числі через Транс-Тихоокеанське партнерства», - сказав Білл Інгліш.

Як повідомляв Укрінформ, Угоду про ТПП минулого року уклали в Окленді (Нова Зеландія) Австралія, Бруней, В'єтнам, Канада, Малайзія, Мексика, Нова Зеландія, Перу, Сингапур, США, Чилі та Японія, однак Дональд Трамп, ставши президентом Сполучених Штатів, одним із перших своїх указів оголосив про вихід США з Угоди про Транс-Тихоокеанське партнерство, тим самим поставивши під сумнів її реалізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-