Трамп вважає, що йому мають подякувати за звільнення директора ФБР

Трамп вважає, що йому мають подякувати за звільнення директора ФБР

Укрінформ
Президент США попри потужну критику вважає, що звільнення директора ФБР Джеймса Комі у період проведення розслідування щодо зв'язків оточення Трампа з російським урядом підтримують як республіканці, так і демократи.

Про це він написав у Twitter зранку у середу, повідомляє Укрінформ.

"Демократи говорили чи не найстрашніші речі про Джеймса Комі, включаючи той факт, що він має бути звільнений, а тепер вони демонструють такий сум!" - зазначив у одному з дописів глава Білого дому.

Незважаючи на шквал засуджень через відставку Комі, президент висловив переконання, що директор ФБР усім перейшов дорогу. "Комі втратив довіру майже всіх у Вашингтоні, як серед республіканців, так і демократів. Коли все стихне, вони ще мені подякують!"- зауважив Трамп.

Тим часом критика на адресу Трампа не вщухає. Зокрема, сенатор від демократів Річард Блюменталь публічно назвав звільнення директора ФБР "ніксонізмом", маючи на увазі події 1973 року, коли президент Ніксон звільнив незалежного прокурора у справі Вотергейту. Пізніше, коли слідство завершилось, Ніксон і сам позбувся посади.

Блюменталь, зокрема, наголосив, що президент Трамп звільнив "головного слідчого, який сприймав того як ціль розслідування". Законодавець назвав це "викликом верховенству права і здоровому глузду" й підкреслив, що країну очікує конституційна криза.

У відповідь президент Трамп назвав заяву сенатора "сміховинною" та звинуватив його у плануванні афер. "Спостерігати за тим, що сенатор Річард Блюменталь каже про Комі, - це посміховисько. "Річі" вигадав одну з найбільших військових афер в історії США", - написав Трамп.

Водночас президент заперечив твердження телеканалу CNN щодо того, що він звільнив Комі у тому числі за порадою Роджера Стоуна – одного зі своїх радників, який також є фігурантом слідства щодо зв'язків із росіянами.

"Повідомлення CNN про Роджера Стоуна – це фальшивка, фейкові новини. Я вже давно не говорив із Роджером, він ніяк не стосується ухваленого мною рішення", - йдеться у твіті Трампа.

Як повідомляв Укрінформ, увечері вівторка Дональд Трамп звільнив директора ФБР Джеймса Комі, який очолює розслідування щодо зв'язків кампанії Трампа з російським урядом. Комі неодноразово виступав на слуханнях у Конгресі з цього приводу, крім того, були заплановані чергові слухання за його участю цього тижня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-