Білий дім знову відклав нараду щодо Паризької кліматичної угоди

Білий дім знову відклав нараду щодо Паризької кліматичної угоди

Укрінформ
Адміністрація президента США Дональда Трампа вдруге перенесла нараду, на якій повинні були визначити позицію Білого дому щодо участі в Паризькій кліматичній угоді.

Про це повідомляє Voice of America.

"Білий дім у вівторок удруге відклав важливу нараду, присвячену вирішенню питання про те, чи повинні США вийти з міжнародної Паризької кліматичної угоди, укладення якої відстоював екс-президент Барак Обама", - йдеться у повідомленні.

За словами помічників президента, Трамп близький до ухвалення рішення про те, чи дотримуватися досягнутої в 2015 році домовленості про обмеження викидів парникових газів з метою стримування глобального потепління, в тому числі дані США обіцянки щодо скорочення забруднень протягом наступного десятиліття. Рішення може бути прийняте до того, як Трамп вирушить на саміт "Великої сімки", який відбудеться в травні на Сицилії. Однак нова дата наради з кліматичної угоди не повідомляється через розбіжність думок з цього питання серед членів адміністрації.

Як відомо, під час передвиборчої кампанії Трамп обіцяв вийти з угоди, в якій беруть участь 195 країн, однак після вступу на посаду його рішучість ослабла.

США займають друге місце у світі із забруднення навколишнього середовища, поступаючись лише Китаю. Вихід країни з Паризької угоди істотно знизить її вплив на світову екологію. Свого часу колишній президент США Барак Обама і голова КНР Сі Цзіньпін зіграли ключову роль у досягненні угоди.

Держсекретар США Рекс Тіллерсон виступає за продовження участі в угоді, тоді як глава Агентства з охорони навколишнього середовища Скотт Прюїтт вважає договір несприятливим, оскільки через нього частина американців може втратити робочі місця, пише видання.

Паризька угода  - угода в рамках Рамкової конвенції ООН про зміну клімату (UNFCCC) щодо регулювання заходів зі зменшення викидів діоксиду вуглецю з 2020 року. Паризька хартія має прийти на зміну Кіотському протоколу. Текст угоди було погоджено на 21-й Конференції учасників UNFCCC у Парижі та прийнято консенсусом 12 грудня 2015 року. На відміну від Кіотського протоколу, Паризька кліматична угода передбачає, що зобов'язання зі скорочення шкідливих викидів в атмосферу беруть на себе всі держави, незалежно від ступеня їхнього економічного розвитку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-