Передвиборний штаб Макрона повідомив про хакерську атаку

Передвиборний штаб Макрона повідомив про хакерську атаку

Укрінформ
За два дні до президентських виборів у Франції один з двох кандидатів на вищу посаду країни став жертвою "масованої і скоординованої" хакерської атаки.

Про це в ніч на суботу, 6 травня, повідомив передвиборний штаб Макрона. Метою атаки є дискредитація Макрона, який представляє політичний рух "Вперед!", заявили в штабі.

Повідомляється, що були вкрадені справжні документи Макрона, які, разом з підробленими, були опубліковані в інтернеті. Таким чином зловмисники хотіли поширити недостовірну інформацію про кандидата в президенти.

"Файли, які циркулюють в мережі, були викрадені кілька тижнів тому після хакерської атаки на особисті і робочі поштові скриньки функціонерів партії", - йдеться в повідомленні.

Заява партії Макрона "Вперед" стосується 9 гігабайт викраденого листування членів партії та учасників передвиборної кампанії Макрона, опублікованих на сайті pastebin.com.

Партія заявили, що компромату в листуванні немає: в ньому лише "нормальна робота передвиборчого штабу", але саму подію в оточенні Макрона вважають "дуже серйозною" і не сумніваються, що публікація за день до виборів була зроблена, щоб вплинути на їх результат.

У партії кажуть, що доб'ються розслідування, але поки що МВС Франції у відповідь на запит Reuters відмовилося дати коментар, пославшись на "день тиші".

Наприкінці квітня в компанії Trend Micro заявили, що у них є докази того, що кампанія Макрона стала мішенню групи кібершпигунів під назвою "Pawn Storm", пов'язаної з Головним розвідувальним управлінням Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-