Іракська армія відкрила новий фронт боротьби з ІДІЛ у Мосулі

Іракська армія відкрила новий фронт боротьби з ІДІЛ у Мосулі

Укрінформ
Збройні сили Іраку відкрили новий фронт боротьби проти "Ісламської держави" в Мосулі, наступаючи на позиції бойовиків з північного заходу.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на іракського військового командира.

"9-та армійська бронетанкова дивізія та підрозділи швидкого реагування МВС (Міністерство внутрішніх справ Іраку - ред.) попрямували до міста", - цитує агентство слова командира.

За його словами, посилення допоможе елітній Контртерористичній службі (CTS) і військам федеральної поліції внутрішніх справ, які просувалися з півдня.

Міжнародна коаліція під керівництвом США забезпечує повітряну і наземну підтримку для наступу на Мосул, який фактично є столицею "Ісламської держави" в Іраку.

Бойовики тепер тримають оборону в північно-західній частині Мосула, який включає в себе історичний центр Старого міста і мечеть Аль-Нурі. Саме з трибуни цієї мечеті майже три роки тому глава ІДІЛ Абу Бакр аль-Багдаді оголосив про наступ бойовиків в Іраку і Сирії.

Раніше повідомлялося, що в Іраку планують завершити очищення Мосула від бойовиків “Ісламської держави” вже у травні, незважаючи на опір з боку джихадистів у густонаселеному районі Старого міста.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-