Держдеп попередив про загрози терактів у Європі

Держдеп попередив про загрози терактів у Європі

Укрінформ
Державний департамент США у понеділок оновив попередження для громадян США, що виїжджають за кордон, про потенційну загрозу терористичних атак у Європі на тлі терактів, що відбулися протягом останніх місяців.

Офіційне попередження має чинність до 1 вересня 2017 року, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Останні, широковідомі інциденти у Франції, Росії, Швеції та Сполученому Королівстві демонструють, що ІДІЛ (або ДАЇШ), Аль-Каїда та їхні філіали мають можливість планувати та реалізовувати терористичні акти в Європі", - йдеться в документі.

Попри те, що місцеві органи влади продовжують операції боротьби з тероризмом, Державний департамент "залишається стурбованим" з приводу можливості терористичних атак у майбутньому.

При цьому звертається увага, що "екстремісти продовжують зосереджувати свою увагу на туристичних місцях, транспортних вузлах, ринках, торгових центрах, об'єктах місцевого самоврядування" в якості цілей для атак. Крім того, до цього списку можуть потрапити готелі, клуби, ресторани, релігійні місця, парки, масштабні події, навчальні заклади, аеропорти та інші місця скупчення людей.

"Терористи є послідовними в застосуванні різних тактик, у тому, числі з використанням вогнепальної зброї, вибухових речовин, транспортних засобів в якості вбивчих знарядь, а також холодної зброї, які важко виявити до нападу", - зазначається в повідомленні.

При цьому підкреслюється, що американська сторона продовжуємо "тісно співпрацювати з європейськими партнерами і союзниками" у реагуванні на загрози з боку міжнародного тероризму та забезпечення безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-