Торнадо й повені в США забрали життя 15 людей, прогнозують нові удари стихії

Торнадо й повені в США забрали життя 15 людей, прогнозують нові удари стихії

Укрінформ
Потужні вітри, зливи й повені, що виникли внаслідок негоди на півдні та середньому заході Сполучених Штатів, спричинили загибель півтора десятка людей, у тому числі 7-річної дитини й немовля.

Водночас, синоптики прогнозують нові торнадо й затоплення, передає власний кореспондент Укрінформу.

Зокрема, від торнадо в Східному Техасі протягом вихідних загинули чотири людини. Повені та вітри забрали життя п'ятьох людей в штаті Арканзас, в тому числі, начальника пожежної служби, який загинув під автомобілем під час рятувальних робіт у шторм.

Три летальних випадки були зафіксовані в штаті Міссурі. Люди потонули в автомобілі, в іншому випадку 78-річного чоловіка змило потоком води біля його будинку.

У штаті Міссісіпі стихія забрала життя двох людей, у тому числі 7-річної дитини, яка була вражена електричним струмом. Дворічне немовля померло в штаті Теннессі від удару футбольними воротами, які перекинуло потужним вітром.

Штормові вітри в штатах Луїзіана, Міссісіпі та Алабама в неділю зруйнували лінії електропередач, повалили дерева, перекрили дорожній рух. У штаті Оклахома потужні зливи спричинили повені, які зруйнували в окремих районах місцеву інфраструктуру. В річці Іллінойс, яка проходить через частину штату, рівень води піднявся на 9,5 метрів, що перевищило майже на три метри допустиму межу затоплення.

Водночас, у південно-східній частині штату Алабама та в центрі Джорджії очікуються нові торнадо. Сувора негода прогнозується також у південному штаті Флорида, де очікуються сильні грози, потужні зливи та руйнівні вітри. Повеневе попередження оголошено в басейнах річок в штатах Арканзас, Міссісіпі й Луїзіана.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-