У Коаліції проти ІДІЛ визнали провину за смерть 352 цивільних в Сирії й Іраку

У Коаліції проти ІДІЛ визнали провину за смерть 352 цивільних в Сирії й Іраку

Укрінформ
З початку операції Міжнародної Коаліції проти ІДІЛ в Сирії й Іраку внаслідок ударів союзних військ по осередках терористів загинуло, в тому числі, понад 350 цивільних.

Про це повідомив у неділю телеканал CNN із посиланням на офіційний звіт командування операції "Непохитна рішучість".

"Внаслідок ударів коаліції по ІДІЛ в Іраку і Сирії загинули щонайменше 352 цивільних особи від моменту початку операції, протягом майже трьох років", - йдеться в повідомленні.

При цьому уточнюється, що вказана кількість зазначається в щомісячній доповіді за березень.

"Ми шкодуємо через ненавмисну загибель цивільних осіб внаслідок зусиль Коаліції, спрямованих проти угруповання ІДІЛ в Іраку й Сирії та висловлюємо наші найглибші співчуття сім'ям та іншим постраждалим від цих ударів", - йдеться в офіційній заяві з цього приводу.

Водночас, зауважується, що тенденція загибелі мирних мешканців збільшилась протягом останнього місяця. Лише наприкінці лютого було зареєстровано 229 жертв серед цивільних. У військовому відомстві також зазначають про перевірку повідомлень про 42 жертви, в тому числі в районі Мосула, де не припиняються бої.

Протягом періоду з початку операції в серпні 2014 року по березень 2017-го Коаліція здійснила понад 20 тис. ударів, зауважили в оборонному відомстві США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-