Французькі ЗМІ звинуватили «Нацфронт» у перешкоджанні журналістам

Французькі ЗМІ звинуватили «Нацфронт» у перешкоджанні журналістам

Укрінформ
Близько 30 французьких ЗМІ підписали петицію, що засуджує рішення партії «Національний фронт» обирати певні ЗМІ, журналісти яких можуть супроводжувати кандидата в президенти Марін Ле Пен.

Про це повідомляє RFI.

«Перед другим туром президентських виборів «Національний фронт» вирішив обрати ЗМІ, яким дозволено супроводжувати Марін Ле Пен», - йдеться в петиції. У документі також зазначається, що деякі ЗМІ партія обмежила в доступі до інформації і в можливості супроводжувати Марін Ле Пен в її поїздках і на різних заходах. Журналісти назвали дії «Нацфронту» перешкоджанням свободі преси.

Як зазначається, французьким журналістам не раз відмовляли в доступі на заходи, в яких брала участь Марін Ле Пен. Серед них - журналісти видання Mediapart, телепередачі Le Quotidien на телеканалі TMC, агентства AFP, радіостанцій Radio France, RFI, телеканалу France 24, видань Le Monde, Liberation, Marianne.

«Не якійсь політичній організації вирішувати, яким ЗМІ здійснювати демократичну функцію в нашому суспільстві», - наголошується в петиції.

Серед тих, хто підписав петицію - журналісти агентства AFP, газет Le Figaro, Liberation, Le Monde, видання Mediapart, радіостанцій France Info, France Inter, RFI, RMC, RTL, телеканалів TF1, France 2, France 3, France 24, BFMTV, M6, телепередачі Le Quotidien на TMC та інших ЗМІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-