Німеччина: партія Шульца втрачає голоси, партія Меркель набирає

Німеччина: партія Шульца втрачає голоси, партія Меркель набирає

Опитування
Укрінформ
Чергове опитування громадської думки показує деяке зниження популярності соціал-демократів і невелике зростання рейтингів їх конкурентів, християнських демократів.

Дані нового дослідження Politbarometer телеканалу ZDF і видання Tagesspiegel оприлюднені в п'ятницю, передає кореспондент Укрінформу в ФРН.

Якби вибори до парламенту відбулися найближчої неділі, за блок ХДС/ХСС проголосували б 37% опитаних, що на 2 відсоткових пункти більше, ніж на початку квітня, тоді як за СДПН 29% (мінус 3 процентних пункти за 1 місяць).

Також до парламенту пройшли б Ліві, Зелені, Вільна партія Німеччини і Альтернатива для Німеччини.

На запитання, кого б вони хотіли бачити наступним главою уряду, 50% респондентів назвали Ангелу Меркель (ХДС) проти 48% на початку місяця. Її основного конкурента, лідера СДПН Мартіна Шульца підтримують 37% порівняно з 40% з 1 квітня.

В особистому рейтингу топ-10 найпопулярніших політиків Меркель займає третю сходинку, Шульц йде п'ятим.

Нагадаємо, після висунення Шульца кандидатом на посаду канцлера на початку року популярність Соціал-демократичної партії різко пішла вгору. Прикрою для політика стала вчорашня заява депутатів Європарламенту, який він очолював у 2012-2017 роках, з критикою його кадрових рішень і преміальних виплат.

Вибори в Бундестаг призначені на 24 вересня цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-