Конгресу США запропонували внести Кадирова до Списку Магнітського

Конгресу США запропонували внести Кадирова до Списку Магнітського

Укрінформ
Відомий російський опозиціонер, соратник Бориса Нємцова, Володимир Кара-Мурза, який пережив дві спроби смертельного отруєння в Москві, запропонував внести до списку Магнітського лідера Чечні Рамзана Кадирова.

Слухання були присвячені порушенням принципів демократії та прав людини в Росії, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Звичайно, багато людей заслуговують на те, щоб бути внесеними до цього списку", - зауважив російський опозиціонер у відповідь на прохання голови Комісії, сенатора Роджера Вікера, запропонувати, хто би міг бути ще внесений до Списку Магнітського.

"Безумовно, це складний і фундаментальний процес, який супроводжується перевіркою перед тим, як включити цих людей до списку. Але якщо ви питаєте про конкретні пропозиції, дозвольте мені сказати, що Рамзан Кадиров був згаданий кілька разів під час сьогоднішніх слухань в контексті дуже серйозних порушень прав людини, до яких він був причетний", - наголосив Кара-Мурза.

Представник російської опозиції обгрунтував свою думку тим, що основна мета Списку Магнітського – публічне визнання та введення санкцій проти тих, хто порушує права людини.

"Він (Кадиров – ред.) несе відповідальність за велику кількість злочинів", - підкреслив Кара-Мурза, зауваживши, що при путінському режимі в Росії Чечня перетворилася на "чорну діру" щодо порушень прав людини.

"Там відбуваються тортури, вбивства, зникнення людей. Опоненти та вороги Кадирова гинули не тільки в Чечні, але в Москві, Дубаї та Відні", - нагадав Кара-Мурза під час слухань у Конгресі США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-