Аномальні снігопади в Молдові: у Кишиневі збиток оцінюється в $3,5 млн

Аномальні снігопади в Молдові: у Кишиневі збиток оцінюється в $3,5 млн

Укрінформ
Перші попередні дані про збиток, який був нанесений Молдові рясними снігопадами і шквалистим вітром, оприлюднили в кишинівської мерії: місту було завдано збитків у розмірі понад 3,5 мільйонів доларів.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

Як повідомили в Кишинівської мерії, в аварійному стані опинилися будівлі дев'яти навчальних закладів, повалено більше трьох тисяч дерев, в тому числі 80% насаджень кишинівського Дендрарію, пошкоджено більше трьохсот автомобілів.

За даними міністерства сільського господарства і продовольства, найбільше від стихії постраждали виноградні плантації і фруктові сади в чотирьох районах країни (Ніспоренському, Яловенскому, Кантемирскому і Новоанненскому), на які припав епіцентр аномального снігопаду. Постраждали сотні гектарів сільськогосподарських культур. Створена спеціальна урядова комісія для оцінки збитку, нанесеного сільгоспугіддям.

Прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп заявив, що в цьому зв'язку, що уряд надасть фінансову допомогу фермерам. Для збору фінансових коштів відкриті також спеціальні рахунки в філіях молдавських банків.

Як повідомлялося, 20 і 21 квітня в Молдові пройшли рясні снігопади, що супроводжувалися шквалистим вітром. Товщина сніжного покриву в окремих регіонах країни сягала одного метра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-