Виборчий штаб Макрона атакували хакери, пов’язані з російською розвідкою – ЗМІ

Виборчий штаб Макрона атакували хакери, пов’язані з російською розвідкою – ЗМІ

Укрінформ
Кампанія фаворита на перемогу у президентських виборах у Франції Еммануеля Макрона стала мішенню групи кібер-шпигунів, пов'язаної з головним розвідувальним управлінням Росії.

Про це повідомляє Reuters.

"Дослідник з охоронної компанії Trend Micro Файк Хаукборд заявив, що він знайшов докази того, що хакерська група під назвою "Pawn Storm" атакувала штаб Макрона, намагаючись встановити шкідливе програмне забезпечення на сайт кампанії, використовуючи зламану електронну пошту", - йдеться у повідомленні.

Крім цього, за його словами, "цифрові відбитки пальців" хакерів об'єднують атаку на штаб Макрона з кібератаками на Національний комітет Демократичної партії під час виборчої кампанії кандидата в президенти США Гілларі Клінтон минулого року. Подібні методи також були використані при атаці на партію канцлера Німеччини Ангелу Меркель у квітні і травні 2016 року.

Зазначається, що атаки проводилися з використанням комп'ютерів у Франції, Великій Британії та інших країнах.

Росія, у свою чергу, заперечує причетність до атак на штаб Макрона.

За даними експертів з безпеки, хакери з "Pawn Storm" відомі тим, що влаштовують "витік" викрадених документів не відразу, і що будь-який злам кампанії Макрона в останні місяці навряд чи вплине на результати другого туру виборів у Франції, що відбудеться 7 травня.

Однак експерти підкреслюють, що викрадені документи можуть бути використані проти Макрона, якщо він виграє на виборах і стане президентом Франції.

Прес-секретар французького урядового агентства з кібербезпеки ANSSI підтвердив атаки на сервери штабу Макрона, однак відмовився сказати, чи пов'язана з ними російська група хакерів.

"Що ми можемо точно встановити, це те, що це класична операційна процедура "Pawn Storm". Тим не менше, ми не будемо приписувати атаку будь-кому, бо цим можна дуже легко маніпулювати і зловмисник може видавати себе за когось іншого", - наголосив він.

У самому штабі Макрона інформацію поки не прокоментували.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-