Молдові надали статус спостерігача в ЄврАзЕс - Додон

Молдові надали статус спостерігача в ЄврАзЕс - Додон

Укрінформ
Керівники Росії, Білорусі, Казахстану, Вірменії, Киргизстану одноголосно проголосували за надання Молдові статусу спостерігача в Євразійському економічному союзі.

Про це повідомив президент Молдови Ігор Додон за підсумками своєї участі в роботі Економічної ради Євразес у Бішкеку, передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Це історичний день для Молдови. Статус спостерігача в рамках Євразійського союзу жодним чином не означає членство в цій економічній організації, проте надає можливість краще дізнатися принципи роботи ЄврАзЕс, а економічним агентам стане простіше встановлювати зв'язки зі своїм колегами», - заявив Додон.

Глава Молдови підкреслив водночас, що статус спостерігача в ЄврАзЕс не суперечить Угоді про асоціацію між Молдовою і Євросоюзом.

Спікер парламенту Молдови Андріан Канду заявив в зв'язку з цим, що надання Молдові статусу спостерігача в ЄврАзЕс, також як і підписаний раніше  Додоном Меморандум про співпрацю з Євразійським союзом не мають юридичної сили, оскільки документи не ратифіковано парламентом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-