Еро назвав заяву Асада про непричетність до хіматаки

Еро назвав заяву Асада про непричетність до хіматаки "стовідсотковою брехнею"

Укрінформ
Міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Еро назвав слова президента Сирії Башара Асада про непричетність до хіматаки в Ідлібі "стовідсотковою брехнею".

Про це він заявив у п'ятницю на спільній прес-конференції в Пекіні з міністром закордонних справ Китаю Ванг Ї, повідомляє Reuters

"Те, що я чув, - це стовідсоткова брехня і пропаганда. Це стовідсоткова жорстокість і цинізм. І тому ми повинні покласти цьому край. Нам потрібен реальний режим припинення вогню", - сказав Еро.

Раніше президент Сирії Башар Асад заявив в інтерв’ю агентству AFP, що його уряд передав усі свої запаси хімічної зброї, і назвав фабрикацією повідомлення про хіматаку в Ідлібі.

Як повідомляв Укрінформ, 4 квітня в результаті бомбардування хімічними боєприпасами селища Хан-Шейхун в провінції Ідліб загинуло більше 70 осіб. США і європейські країни поклали відповідальність на сирійську владу.

У Білому домі заявили, що Росія, яка виступає покровителем режиму Башара Асада, допомагає йому приховати факти застосування хімічної зброї проти цивільного населення в Сирії.

Військові США вночі 7 квітня атакували десятками ракет "Томагавк" аеродром Шейрат на заході Сирії. Метою атаки були злітно-посадочні смуги, літаки й заправні станції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-