Пентагон оприлюднив оцінку удару по сирійському летовищу

Пентагон оприлюднив оцінку удару по сирійському летовищу

Укрінформ
Ракетний удар по військовому аеродрому Шайрат в ніч на п'ятницю паралізував можливість заправляти чи поповнювати на ньому боєзапас літаків та використовувати злітно-посадкову смугу для військових операцій.

Про це йдеться в заяві міністра оборони США Джеймса Меттіса, оприлюдненій в понеділок, передає власний кореспондент Укрінформу.

"За оцінкою Міністерства оборони, удар призвів до пошкодження та руйнування об'єктів зберігання палива та боєприпасів, обладнання протиповітряної оборони, а також 20% сирійських бойових літаків. Сирійський уряд втратив можливість заправки та переозброєння літаків на аеродромі Шайрат і станом на зараз – можливість використання злітно-посадкової смуги", - зазначається в документі.

Глава Пентагону також попередив сирійський уряд, щоб він не був "необачним", якщо вирішить коли-небудь повторно застосувати хімічну зброю.

Як повідомляв Укрінформ, американські есмінці USS Porter і USS Ross в ніч на п'ятницю випустили 59 ракет по аеродрому сирійських урядових сил Шайрат у провінції Хомс. У Пентагоні зазначили, що операція проводилась у відповідь на хімічну атаку в містечку Хан-Шейхун, в результаті якої загинули та отримали поранення сотні невинних сирійців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-