США завдали ракетного удару по аеродрому в Сирії, звідки проводилася хімічна атака

США завдали ракетного удару по аеродрому в Сирії, звідки проводилася хімічна атака

Відео
Укрінформ
Бойові кораблі ВМС США нанесли удар кількома десятками ракет "Томагавк" по аеродрому сирійських військ, з якого, за даними розвідки, злітали бойові літаки сил Асада для бомбардування хімічною зброю мирного населення в провінції Ідліб.

Про це повідомив у четвер центральний американський телеканал новин NBC News із посиланням на джерела в оборонному відомстві США.

"Сполучені Штати ввечері четверга запустили десятки крилатих ракет по сирійському аеродрому у відповідь. Як вважається, він використовувався сирійським урядом у застосуванні забороненої хімічної зброї, яка призвела до загибелі у вівторок близько 100 людей", - йдеться в публікації.

Зокрема зазначається, що два військових кораблі США в Середземному морі випустили, принаймні, 50 ракет "Томагавк" по аеродрому сирійських урядових військ поблизу населеного пункту Аш Шайрат в провінції Хомс на заході Сирії.

Поки що детальна інформація про наслідки удару не наводиться. Як зазначили представники військової адміністрації США, удар не був націлений на живу силу, однак передбачав ураження літаків та інфраструктури аеродрому, в тому числі, злітно-посадкової смуги.

 Фото: http://www.navy.mil

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-