Трамп виключив із Радбезу свого

Трамп виключив із Радбезу свого "найрадикальнішого" радника - ЗМІ

Укрінформ
Один із найближчих радників президента США Дональда Трампа, головний стратег Білого дому Стів Беннон відтепер не входить до складу Ради національної безпеки президентської адміністрації.

Про це повідомило в середу американське інформагентство Bloomberg із посиланням на джерело, обізнане про рішення президента.

"Президент Дональд Трамп змінив склад Ради національної безпеки в середу, вивівши з її складу головного стратега Білого дому Стівена Беннона та применшивши роль свого радника з питань внутрішньої безпеки Тома Боссерта", - зазначило джерело.

При цьому повідомляється, що відповідальність за визначення порядку денного РНБ була покладена на радника президента з питань національної безпеки Герберта Макмастера, а Том Босерт може лише перейняти ці повноваження у випадках, коли виникатиме така необхідність.

Стів Беннон, колишній виконавчий директор видання Breitbart News, був введений до комітету керівників Ради національної безпеки в першій дні президентства Дональда Трампа. Цей крок викликав жорстку критику з боку деяких представників у комітетах з питань зовнішньої політики Сенату й Палати представників американського Конгресу.

Як пояснили ситуацію в Білому домі, Беннон перебував у керівництві РНБ з метою, в тому числі здійснення контролю за попереднім радником президента Майклом Флінном, та ніколи не брав участі в зустрічах. Тепер присутність Беннона в РНБ більше не потрібна, оскільки на місце радника з питань нацбезпеки був призначений МакМастер.

Раніше в ЗМІ писали про Беннона як про "найнебезпечнішого" радника Трампа. Аналітики пов'язували антиімміграційний указ президента США саме з цим політиком, який давно відомий своїми радикальними націоналістичними та антиглобалістськими поглядами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-