Слідком РФ назвав ім'я терориста, що вчинив вибух у пітерському метро

Слідком РФ назвав ім'я терориста, що вчинив вибух у пітерському метро

Укрінформ
Слідство у справі про вибух в метро Санкт-Петербурга встановило особу терориста. Ця ж людина ймовірно залишила сумку з вибуховим пристроєм на іншій станції метро - "Площа Повстання".

Про це повідомляється на сайті Слідчого комітету РФ.

"Слідством встановлена особа чоловіка, що вчинив вибух у вагоні потягу метро в Санкт-Петербурзі. Ним виявився Акбаржон Джалілов 01.04.1995 року народження", - йдеться в повідомленні.

Крім того, криміналісти виявили генетичні сліди Джалілова на сумці, залишеній на станції метро "Площа Повстання", в якій знаходився вибуховий пристрій.

"Висновки генетичної експертизи і запису камер відеоспостереження дають слідству підстави вважати, що саме людина, що вчинила теракт у вагоні, залишила сумку з вибуховим пристроєм на станції метро «Площа Повстання", - заявили в Слідкомі.

Як повідомлялося, 3 квітня близько 14:40 у вагоні потягу на перегоні між станціями метро "Технологічний інститут" і "Сінна площа" в Санкт-Петербурзі стався вибух невстановленого вибухового пристрою.

Пізніше на станції метро "Площу Повстання" виявили і знешкодили другий вибуховий пристрій. Бомба була начинена елементами ураження.

Кількість загиблих в результаті теракту в метро досягло 14 осіб, 49 постраждалих знаходяться в лікарнях.

Раніше в Держкомітеті національної безпеки Киргизстану заявили, що можливим виконавцем теракту є уродженець Оша, нині громадянин Росії Акбаржон Джалілов 1995 року народження. За попередніми даними, російське громадянство він отримав в 2011 році і відтоді жив в РФ.

Фото: @kononenkome

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-