У Сербії масштабні протести проти перемоги Вучича на президентських виборах

У Сербії масштабні протести проти перемоги Вучича на президентських виборах

Укрінформ
Тисячі людей у понеділок вийшли на вулиці Белграда та інших міст Сербії на знак протесту проти перемоги на президентських виборах у неділю чинного прем’єр-міністра Александра Вучича, стверджуючи, що це поклало початок «диктатурі».

Протести «проти диктатури» були організовані через Facebook з повідомленням: «Починається перша битва у війні за краще майбутнє», інформує Balkan Insight.

«З криками «Ми не хочемо тебе, Вучич!» і «Вучич – злодій!» натовп перекрив транспортний рух перед будівлею парламенту Сербії, кидаючи в будівлю яйцями», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після цього протестувальники попрямували до будівлі громадського мовника RTS і в бік штаб-квартири державної виборчої комісії, після чого знову повернулися до будівлі парламенту.

Активісти  анонсували нові протести, які мають відбутися у вівторок у південному місті Ніш, а також у Белграді.

Чинний прем'єр-міністр Сербії Александр Вучич переміг у неділю на президентських виборах, про що свідчать дані екзит-полів.

Штаб прем'єра Вучича вже заявив про перемогу свого кандидата. Після цього до громадян звернувся обраний президент, подякував народові країни за довіру і сказав: «Важливо було, щоб перемога була чистою, як сльоза».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-