Польські слідчі створять віртуальну карту Смоленської катастрофи

Польські слідчі створять віртуальну карту Смоленської катастрофи

Укрінформ
Польські слідчі мають намір створити віртуальну карту Смоленської катастрофи, на якій буде детально відображено розташування елементів літака і тіл загиблих відразу після катастрофи.

Про це в понеділок під час прес-конференції у Варшаві повідомили прокуратури Національної прокуратури РП, які ведуть Смоленське слідство, передає власний кореспондент Укрінформу.

“Черговий намір групи слідчих  - створення віртуальної карти катастрофи”,- заявив прокурор Марек Кучинський, додавши що до цього часу плану місця катастрофи не було створено.

“Створення такої карти, яка дуже детально показуватиме розташування елементів літака і частин тіл допоможе реконструювати подію і підготувати висновки про перебіг катастрофи”,- заявив Кучинський.

У цьому контексті важливим він назвав потребу створення каталогу елементів розбитого літака. У зв'язку з чим польські слідчі мають намір направити групу слідчих до Росії і зараз намагаються домовитися про це з російською стороною в рамках надання юридичної допомоги.

За словами прокурора Марека Пасьонека, упродовж року Національна прокуратура зібрала і проаналізувала 2 тис. томів актів у справі катастрофи. Прокуратура підписала угоди зі слідчими лабораторіями з Великої Британії, Північної Ірландії, Італії та Іспанії про допомогу у дослідженні як біологічного матеріалу (Італія, Північна Ірландія) так й невеликих елементів літака (Велика Британія, Іспанія) на предмет наявності на них залишкових слідів вибухівки.

За словами прокурора Кшиштофа Шварца, зразки біологічних матеріалів та елементи літака потраплять до цих лабораторій у травні. 

Шварц також повідомив, що загалом у Польщі ведеться сім слідств: головне у справі катастрофи, а також шість, які тією чи іншою мірою стосуються трагедії.

Як повідомлялося, 10 квітня 2010 року неподалік від військового аеродрому під Смоленськом розбився літак з президентом Польщі Лєхом Качинським та високопосадовцями польської влади. Тоді в катастрофі загинули всі 96 осіб, які перебували на борту Ту-154М.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-